20. februára 2019

Ako sa vyhnut chripkovej epidemii

TIP od nás!!?  Všetci naookolo sú chorí, majú chrípku. Mám doma dvojročnú dcerku a dvojmesacneho synčeka.  Snáď všetci naokolo nás su chory a utápajú sa v horúčkach. Moje deti chodia do kolektívu. No chorobe sme sa vyhli zatiaľ úspešne.  Prskáme už dva týždne, synčekovi sa spúšťa soplík ale stále nie na odsávanie. Ako to riešime my? 

Mamičky,  skvelá vec.  U nás  nad ňu nieje a to je príroda. To male ,,tajomstvo,,  je tymian.  Do odparovaca pridám pár kvapiek. 

Ako väčšina z nás vie máme vírusove alebo bakteriálne ochorenie. Lekár vám predpíše homeopatika alebo rovno antibiotiká.  Pri liečbe u lekára treba najskôr zistiť ktorú formu liečby treba zvoliť. To zistia len pomocou CRP a tu námahu si da máloktorý lekár. A tak väčšinou predpisu homeopatiká priamo aj antibiotika. Lenze ak je nas povod ochorenia virusovy tak antibiotika nam nepomozu a pomohlo by nam obycajne vylezanie chripky.  Opakom je bakteriálne ochorenie kde antibiotika treba.  Zbytočné  napchávanie antibiotikami je ale ďalšia téma,  v skratke-ničí našu imunitu a je uzkospektralne a okrem toho sa stavame imunní voči liecbe antibiotkami takže nám nemusia pomôcť keď nám budú naozaj potrebné. 

Nechcem týmto spochybniť liečebné postupy žiadneho lekára. Chcem iba dať na povedomie že niekedy sami pre seba môžme urobiť viac aby sme sa vyhli čakárni plnej chorôb hlavne v týchto dňoch epidémie keď choroba na nás triehne na každom rohu. 

Ako to riešime my? Od nepamäti mám rada vôňe a vonné silice.  Z vlastnej skúsenosti viem že  príroda je mocná, tá najmocnejšia. Kým sa mi podarilo mňa ci dcerku vyliecit prirodne trvalo to tak tri dni. Sama nic neprehanam a ak to prirodne nejde zájdeme k lekarke ktora ma plnu moju doveru a zbytocne nic nepredpisuje. Ale liecba ,,liekmi,,  trva minimalne dva týždne kym sa dáme plne dokopy. 

V týchto dňoch epidemie alebo ked vidim ze zacina nás nieco obchádzať snažíme sa chorobe vyhnúť a odolať. Variant je mnoho ale mame doma malinke babatinko. Od dvoch mesiacov je mozne využívať  aromaliecbu aby sme nezatazili tak mlady organizmus.  
Ale prečo práve aromaliečba?
-je prirodna  
-prva vhodna liečba ktorá nezatazuje tak mlady organizmus
-dezinfikuje prostredie od virusov a bakterii súčasne co bezna liecba jednym liekom nedokáže. 
- jeden etericky olej ničí  velke mnozstvo roznych druhov bakterii a virusov,  klasicke antibiotika zaberaju len na niekolko kmenov bakterii. Silice dezinfikuju priestor od virusov a bakterii do 10 minut. 
-aromaterapiu mozeme využiť namiesto liečenia antibiotikami. Zaberie rýchlejšie  na väčšinu chorôb dychacieho ústrojenstva  v zimných mesiacoch.  

Neliecim deti iba touto formou a nic neprehanam.  No vacsinou tato liecba zaberie a liekom sa vyhneme. 

Bylinkove silice ktore dezinfikuju priestor od bakterii a virusov:
-oregano
-skorica.
-saturejka
-klinček 
-tymián , je vhodný uz od dvoch mesiacov. 

Často sa stava ze niesu chory všetci naraz v domacnosti ale navzajom sa nakazia postupne clenovia rodiny.  Zapalte tymian alebo inu bylinku z menovanych a tomuto problému sa s najväčšou pravdepodobnostou vyhnete... 

Chorym prajem skore uzdravenie a tym zdravým nech sa tomu úspešne  vyhnete


Samozrejme moje nazory nikomu nenutim. Su to osobne skusenosti ale každý  organizmus iny a nie kazdemu moje rady a skusenosti musia pomoct. Je to na osobnom zvážení každej z vás.  Rada si vypočujem kazdy názor a skúsenosti. 

Ako postupovat?  Staci jednu z menovanych silic nakvapkat do difuzera alebo aromalampy. A pockat 10 minut :smirk: 

AKE SU VASE SKUSENKSTI S PRIRODNOU LIECBOU? 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára